Cara mengabungkan gambar guna Photoshop Cs3

Post ni request dr junuh samah....
this one special for u encik junuh...hik3

**Open Photoshop Cs3
File>>>New
Tips: Untuk buat apa2 atas Background...kita perlu buat new layer untuk asingkan setiap kerja yang kita buat supaya kalau ada kesilapan nanti senang nak delete :)
[lihat petak yang berwarna merah]
Clik Custom Shape Tool (u)>>>pilih Shape yang sesuai
untuk resize texture tue
Click Rectangular marguee tool (m) >>>right clik Free transform path
dah resize just double clik kat background...
kemudian untuk letak gambar dalam frame yang kita dah buat tu.....
File>>Place>>pilih gambar yang korang nak masukkan tuh...dah pilih picture kemudian resize...berpuas ati just double clik :)
Okay itu dia pic da letak.....& kalau nak letak lagi banyak gambar 
korang just ulang menda yang sama 
File>>>Place>>pilih gambar & resize picture tuh....
Tips:kalau pic tu dah place tp korang nak ubah kedudukan korang right clik kemudian clik name pic tu....@ nak resize balik pic tu 
Clik Rectangular marquee tool(m)>>>right clik Free transform path...
 Taraaaaa......Hasilnya??
 

Comments

Popular Posts