Malay Movie||Hantu Kak Limah Balik Rumah

 Tajuk: Hantu Kak Limah Balik Rumah
Arahan: Mamat Khalid
Pelakon:
Awie - Husin
Johan RL - Abi Huraira
Mimi Nazeera
Shy8
Avaa Vanja
Delimawati
Zami Ismail
Pekin
Sofi Jikan

Sipnopsis dari review mima
Cerita ni sambungan drpd zombi kampung pisang. Pemulaan cerita yang Husin balik semula ke kmpung pisang dari singapore coz dia keje kat sne....start dia balik kampung tu mula la episod ttg kisah kak limah popular kat kmpung tuh...
yang mima leyh ckp sal kak limah ialah "kak limah,akak nie saiko gile" hahaha
yang si Husin plak rse x senang ati bile kna kacau ngan si kak limah nie..then mula lah satu kmpung kecoh hal hantu kak limah balik rumah...siap panggil bomoh bagai.scene bomoh2 yang datang ke kmpung pisang tu pun klakar jugak..mmg banyak  humor cerita nie..sesuai tuk orang yang tengah gundah gulana x pun yg ngah besedih...hehe last skali yg sbanarnye kak limah tu adelah....jeng jeng jeng...dah2 g tengok movie tue sendri....barulah PECAH PANGGUNG!!

Pengajaran dr movie nie
**Pemikiran yang kolot bagi sesetengah masyarakat tempatan yang pecaya tentang menda2 kurafat.contoh mcm kalau de orang sakit atau de benda yang x elok jd terus je tuduh org len guna bomoh la....
**Ade jugak masyarakat kita yang akan labelkan org tu penjahat sepanjang hayat n x kan berubah.macam kisah Pekin yang jagi bekas banduan.even dia dah berubah orang ttp ckp dia buat benda2 jahat lg.
**Dan Sepakat perlu ada dalam masyarakat.dalam cerita ni masalh tu timbul bila orang dalam kampung sendiri tak tahu tentang hal kak limah...Sampai berulat pembantu rumah kak limah coz mati sbab serangan sakit jantung...
**Dan pandangan orang kampung terhadap orang yang xde pendidikan...

Bintang
*****
cerita nie mmg x rugi tuk ditonton

Comments

Heidi Shafiq said…
alahai.. aku nk tgk tp xde org nk teman.. cis..
cikmima said…
lar ye ke? g tgok jgn x tgok...mmg lawak sgt2....
cikmima said…
thnks....rajin2 singgah lg

Popular Posts