Filem NGANGKUNG - tokk..anak cucu mintak nomboo


Tajuk: Ngangkung
Arahan: Ismail Bob Hashim
Pelakon: Shaheizy Sam[azim], Azad Jazmin[tasnim], Angah RL[wan]

Trailer Untuk Movie Ni

Yea....aku dah tgok movie ni kat GSC one utama..wayang kat OU nie agak selesa dr tmpt len la...pasal movie ni boleh dkatakan best jgk.Genre movie ni ala2 crite hantu yang kelakar
"‘Ngangkung’ adalah satu perbuatan memuja nombor ekor dengan membawa ‘barang’ untuk dipuja oleh bomoh. Barang tersebut haruslah sesuatu yang susah untuk didapati seperti keris lama, syiling lama dan sebagainya"sumber
SIPNOPSIS : cerita ni mengisahkan 3 orang sahabat yang aktif dalam aktiviti ngangkung utk idup senang n KAYA. Dorang bertiga iaitu Azim, Tasnim & Wan.

Pemulaan cerita ni tunjuk Wan & Tasnim nie yg selalu sgt pegi ngangkung dan berhasil. Azim pulak idup ssh dengan wife asik bebel tiap ari coz duit x ckup..sebab presure ngan wife dia.Azim pun try la join kwn2 dorng pegi ngangkung ngan harapan bole jd KAYA dengan mudah...

Cite nie mmg ade byk Scene yg tekejut2 n lawak2 la...x boring & boleh layan...

Finally,
Azim insaf tuk x ngankung lg sebab dia de tepukul anak dia time anak dia men selendang yang Tok Bomoh bg kat dia.[time ni ksian gile tgok anak dia kna tampar] PUKKKK dpt :)

Tasnim - Baby lam perut wife dia ilang, tasnim ade janji tuk berenti ngangkung lepas dapat tau wife dia pregnant tp tu janji je.dia still g  ngangkung.

Wan - Berhutang ngan AHLONG.

PENGAJARAN dr movie nie X elok pebuatan ngangkung nie coz bile dah terlalu taksub smpai lupe diri n ssh tuk berenti bila dah rse seronok[kalau kena lar] n perbuatan ni BERDOSA.

Bintang: ***


Comments

Popular Posts