Untuk orang yang Putus CINTA

bila putus cinta pe kt rase? sakit hati? down? rse nak mati je? rasa tertekan? rase nak jerit kuat2? rase nak nyorok? rase sedih, murung , n mcm2 lagi yang negative kite kan rasa kan kan...
OKAY kali nie mima nak shared dengan korang cara mima menangani masalah nie.....even cra mima x brape nak betul...HAHAHA
 EMAK
bile mima sedih 1st skali mima perlukan EMAK
yup....emak adelah orang yang paling baik skali tuk kita luahkan perasaan....
KAWAN - KAWAN
kemudian cari kawan2 yang korang rase boleh bagi kata2 semangat + motivasi tuk diri anda....mima rase beruntung coz mse mima kecewa mima ade kwn2 yang banyak bg kata2 semangat...dan ade juga kawan yang marah2 mima....ayat yg paling xboleh lupe
"mima,mima cantik mima boleh cri lain.....jgn mcm nie mima"
nak tergelak pon ade bile dgr ayat nie datang dr ramai org......hahaha apelar korang nie......cantik tuh kn x bwk kemana pun...
& ayat yg wajib pulak adelah 
"mima kena sabar,ini sume ketentuan ilahi,dia merancang semua nie,pasti de hikmah disebalik kejadian" 
lega skit bile dgr orang kte mcm nie...huk3
BERDOA + BERZIKIR
ahaaa......nie pun perlu jugak coz kita kn rse tenang sebab sekurangnye mendekat kan diri kita pada pencipta kt...mima mintak tuhan tabah kan hati mima tuk hadapi hari2 mendtg tnpa dia...mintak mima redha dengan semua nie n harap dia bahagia dengan kehidupan dia..
AMIN
SMS/TEXT MSG
mima slalu msg dia...hahaha even x berbalas....tp nk dia tau mima msih ingatkan dia.hohoho malunye....
BZ KAN DIRI
so skng mima cube tuk bz kan diri tuk buat menda2 len....supaye xde la pikiran kita duk bersedih dengan semua yang berlaku....
HARAPAN
harap semua kan jd seperti sedia kala.......kalau dia perlukan mima dia kn cari mima.mungkin dia de rancangan hidup dia yg sendiri...dimana pun awk berada sy harap awk berjaya dengan pe yg awk lakukan..mima tau awk kuat tuk hadapi semua nie....dalam hati nie masih ade cinta awk..n rindu gile kat awk...hohoho

Comments

mrsbifa said…
ade lg 1 cr ilangkn sedih putus cinta..join contest mrsbifa ni http://mrsbifa.blogspot.com/p/bifas-collezion-2011-contest.html

Popular Posts