Motivasi || tips meningkatkan semangat bekerja


Persekitaran
Ubahsuai kedudukan barang atau ape saje yang ada di atas meja kerja anda...susun dan biar lah kemas sikit...kalau slalu tue berserabut cube kali nie biar nampak kemas dan lebih tersusun..kalau takde yang menceriakan ape kate tambah bunga atau pokok kecik......biar warna warni

Dokumen
susun dokumen kerja anda mengikut kerja yang sudah di selesaikan dan kerja yang belum dibuat...supaya anda dapat selesaikan satu persatu....lagipun ikut giliran kerja yang anda akan selesaikan...

Dengar Lagu kegemaran anda
salah satu cara jugak untuk menaikkan kembali semangat bekerja anda dan tak de lar rasa stress sementara tengah menjalan kan tugas....dengar lah sampai rakan-rakan lain rase muak dan nak hempuk PC even FB dah di bloked di opis...anda masih boleh mencari hiburan lain...dengan intercom lah kawan sepejabat...tak pun by email..hehehe [selagi boleh]

Ambilah cuti
semua tempat kerja ade bagi cuti tahunan SO ape lagi pergilah bercuti dah refresh lah otak dan minda kita.....bagi rehat....lagi best kalau plan ngan kawan-kawan sekolah dulu-dulu,tak pun dengan family atau dengan kawan yang anda kenal.....dua tiga hari cukup lar......lepas tuh mulakan semangat tuk bekerja balik...

Pakaian
Ubah gaya anda....kalau dah hari-hari pakai baju kurung..cube kali nie try pulak pakai seluar dan more bergaya..mesti dapat pujian dan lagi semangat bekerja..cewaaaahhh
and please jangan pakai baju adik[ketat & sendat]....

Senyumlah...Senyumlah
ahaiiii cek mek molek....
senyumlah sebab senyum kan satu sedekah...so just senyum je korang dah boleh dapat pahala....jangan la masam je...kang takut pulak orang nak tegur....dengan senyum kita boleh buat orang len pun rse mood kita tu....jangan sombong-sombong yeh...tak bawak kemana pun anda nanti....

**Rasa bersemangat pulak tulis entry post yang nie kan......mari kita bersemangat untuk bekerja..Caiyok Caiyok......korang bersemangat tak baca?? meowww
**********
WITH LOVE
cikmima





Comments

Popular Posts