Sebab Kenapa Perlu Upah Jurugambar PRO Untuk Majlis Anda :)

Mari kita renung-renungkan dan selamat beramal
wihiiihihihi
Selalunya dan kebanyakkan nye pengantin akan lebih memilih saudara atau keluarga atau pun kawan-kawan untuk jadi jurugambar dengan kos yang ala kadar dan tak berkira serta fikir asal ado gambar untuk dijadikan kenangan....


** Seorang jurugambar pro lebih banyak pengalaman. Diorang lagi banyak tahu tentang best angles yang patut dorang shoot...dan mereka tahu lenses ape yang patut digunakan...gambar ape yang patut diambil,gambar ape yang best dan gambar ape yang patut ade & moment....kawan atau family anda mungkin tak tahu apa yang seorang jurugambar pikirkan...

**Tetamu adalah tetamu dalam majlis anda so jangan la beban kan mereka dengan tugas yang sepatutnye orang lain buat...biar mereka bebas untuk berbual dengan tetamu yang mungkin jarang berjumpe...jangan beban kan mereka dengan tanggungjawap yang besar....nanti kalau hasil tak best? kna marah pulak...

**Jurugambar Pro mempunyai barang yang lengkap...kalau tak lengkap pun mungkin ade gajet yang sesuai digunakan untuk ambik gambar perkahwinan.....kos untuk kelengkapan seorang jurugambar adalah MAHAL..bukan hanya kos gajet tapi kos untuk menjaga gajet tue dari rosak..tue semua diambil kira okeh bebeh....

**seorang jurugambar akan menjalan kan tugas dengan cepat...lagi-lagi majlis perkahwinan..kalau boleh tak nak satu moment pun tertingal..jadi mereka tahu untuk bekerja dan tahu apa yang perlu diambil...takde lah ter hempap hempap[kura-kura]

**komunikasi yang baik antara anda dan jurugambar sangat penting tuk rasa selesa..takde la malu-malu kocing.....meow meow meow...

**Jurugambar akan save gamabr anda di beberapa tempat sebagai backup.....jadi risiko untuk gambar anda hilang atau lesap atau pun terapadam atau atau dan atau...... sangat la kecik...

abis tuh pe korang pikir sekarang? still nak hire keluarga,kawan2 or saudara terdekat ke? hehehe

Comments

Popular Posts