Apekejadahnya Post Wedding?

Hye semua,


Post wedding tu adalah gambar yang diambil selepas hari perkahwinan iaitu selepas majlis perkahwinan anda..haaa bukan men skema lagi mima punye ayat kan...kikiki Lepas kawin pun nak shoot lagi? memang gila kamera la korang nie kan....haha mesti ramai yang cakap macam nie terutamanya orang tua kita lar...mungkin dorang tak paham fungsi gambar post wedding...meyh mima nak bagi tau skit...
bukan tahu sangat pon tapi mima rasa gambar post wedding nie elok diambil sebulan selepas wedding days korang sebab???
 
1. Untuk gambar post wedding lebih la romantik coz gaya mutu keunggulan untuk berposing tue lebih meluas dan tak terbatas...kot2 nak berpolok ke....acik okeyh yo!....hihi
 
2. Pakaian formal-->bukan pakai baju pengantin
 
3. gambar untuk post wedding boleh disimpan sebagai koleksi gambar korang bersama yang ditangkap oleh jurugambar...cuba korang bezakan gambar yang diambil sendiri....beza x? lain lah kalau suami anda tu photographer....huuu confirm la dpt yg same kn... tapi ada beza jugak macam mana nak tangkap gambar berdua tanpa orang ketiga..ngeee kalau pakai tripod pun x dapat do compo yang menarik.
 
4. Boleh tunjuk kat sedara-mara bahawasanya korang ade lah the best couple of the year! taniah!!
 
5. Buat profile picture facebook a.k.a FB...ting ting ting paling tepat yang no 5 nie kan..angkat tangan sebagai tanda sokongan....
 
Bagi mima yang suka bergambar...mima suka tengok post wedding coz posing tue tak terbatas lah yer la orang pun tak boleh nak kata apa sebab dah sah suami isteri even sekarang nie tak kawin pun dah boleh peluk-peluk..ye x?[okay angkat tangan tinggi sikit lagi]
Tata
 
WITH LOVE,
cikmima

Comments

kaklong said…
kak long suka....sgt suke!
pada pendapat kak long jugak, better kita buat post wding kan drpd pre kan..btl tak? ;)
cikmima said…
mima pun sangat suka sebab boleh buat posing intimate kaw2....
tp pre or post ade kepentingan tersendiri la..hehe

Popular Posts