Hari tanpa Beg Plastik

Hye Semua,
Selamat beristirehat di hujung minggu, untuk yang nak pegi shopping pulak jangan lupa bawak beg extra coz hari sabtu adelah hari tanpa beg plastik yup! hehehe tapi korang boleh dapat bag plastik dengan syarat bayar le RM 0.20 lar..... nak ke bayar? buat kaya kedai yang korang pegi tuh je...

Hari tanpa beg plastik nie dibuat untuk nak kurang kan penggunaan bag plastik lagipun kira selamat kan bumi kita nie.....sebab untuk menyah hapus plastik adelah sangat rumit...So kerajaan ambik inisiatif untuk sedarkan orang ramai termasuk lah mima..Huuuuuuu 

Pengalaman pasal bag plastic nie pulak..mima ader lah pegi mydin pegi beli barang..time nak bayar tue mima terdengar orang marah-marah sebab mydin takmo bagi plastik....Huuuu kalau nak plastik kan kena bayar! tapi orang tu takmo bayar....lawak pun ada,kesian pun ada sebab orang tuh beli barang banyak sangat sangat....huuuuuu

Moral of the story: Jangan lupa beg extra untuk isi barang-barang yg anda beli..INGAT!! SABTU HARI TANPA BAG PLASTIK...
***********
WITH LOVE
cikmima

Comments

Popular Posts