Review Movie || Kongsi

Hye Semua,
Pecah record ye,kali nie mima tengok wayang..bukan TIDO dalam wayang....ngeee dah lar nak bayar tu FM suh bayar sendiri coz tak lalu dah bayor then mima tido..SO bila duit sendiri kita lebih menghargainya..itulah mima! x baik membazir wei..... [baru kau tahu ke mima] tapi dapat paw pop corn.....makan sorang pulak tuh! hahaha
Cerita kongsi nie mima boleh bagi anak bintang satu dua tiga empat....ting ting ting 4 BINTANG.... bagi mima cerita nie best dan xder la boring sangat coz banyak gak babak-babak yang kelakar....dengan tag line "LU LANGSI LU MATI" lagi-lagi perlakon utama dia si Shahiezy Sam tuh... memang hot la dia skg nie... terhangat di pasaran bukan pasar malam heh...selain hero malaya nie pelakon lain yang terlibat adelah si dot, si dot ..korang cari la sendiri....huuuuuu
Mula cerita nie je dah lawak bila si sam tue berlanggar ngan orang gila....dah la orang gile tu tolak troli je tapi dia cakap "mane lak keta aku nie" huuuuu ok korang maybe tak paham kalau tak tengok lagi kan... cerita nie jugak ada unsur-unsur 1 malaysia...sebab tiga puak taiko bergabung dalam movie nie...dan ade jugak babak duk lari-lari  atas atap petaling streets...memang caiyoooo wei...

Kalau nak tau lebih lanjut kena lar tengok movie kongsi ni " WAYANG SAPA KALAU BUKAN WAYANG KITA" support lah filem malaysia....tapi macam biase lah...ending story ala ala ala je lar tapi lawak coz si sam tue pegi terjun nye sungai klang.....terselit la dia dicelah selut selut.....hahaha[korang yang tak tengok mesti tak paham kan?] pegi tengok movie nie...... hohoho

tata

WITH LOVE
cikmima

Comments

Chegu Zubir said…
salam new blogger....
datang lepak2 dan folow..new folower of u

jom la lepak blog saya
Susunan Baru Blog Chegu Zubir
cikmima said…
thnks sudi singah blog mima :)
ArulchelseA said…
best ke citenye ni..nampak mcm lawak je citenye..

singah2 ni...
cikmima said…
erm... cerita nie tuk fmily comedy yg santai masih boleh blah dan lawak plus x boring.....tp tuk perbandingan ngan movie overseas....banyak lg yg kna perbaiki la...pe pun keep up the gud work tuk pengarah movie nie...support malay movie...

Popular Posts