Korang jangan tertipu bila dapat email sebegini

Hye semua,

korang pernah tak dapat email yang macam nie???

"Apa kabar,my name is farah abdel razak,i am presently in Uk, My father is from (sabah) Malaysia and my mum from UK,i will be coming to Malaysia for my Vacation soon.i want us to be close before i come to Malaysia so that you can show me around Malaysia when i visit.please feel free to write me,so we can get to know our self more. hope to hear from you, my email is abdelrazakfarah@yahoo.com"

Nampak macam kesian kan? nak tolong kan...BEWARE okeh sebab email nie mima dah dapat dua kali...dan 1email tue mima balas....hahaha bukan pe mima memang cepat kesian kan orang duh!!! tapi lepas dia balas tue memang den tak layan dah lah...SEE im not stupid!

mima ade lah search dalam FB nama nie..memang lah ade tapi tengok kat wall dia still macam  baru buat je FB tue....pelik!
klik untuk lebih jelas

So untuk korang just BEWARE lah jugak eh...sebab jenayah internet nie kalau kita terleka memang lah dorang senang je nak ambik kesempatan..mima sayang korang semua that why mima shared....kan sharing is caring.muhaahahahaha

WITH LOVE
cikmima

Comments

Kidd said…
Thanx for sharing story ni. Saya pun dapat jugak emel macam ni. Dari gaya bahasa dia dan kesalahan ejaan yang teruk tu, nampak sangat macam emel scam 419 dari Nigeria (Afrika). So kita kena lebih berhati-hati lepas ni.
cikmima said…
kidd: welcome... yang paling latest mima dapat email ayat yang sama tp part nama je dia tukar...huuu seram la dorang nie..sah nk menipu org je keje nye...

Popular Posts