Behind the wedding | Akmal & Saidatul

Hye Semua,

Update untuk wedding minggu lepas...lambat nak update sebabnye tak ado internet di sana..kalau ada pun line pulak rosak so..lupakan blog and fb and any sosial related to internet...rasa macam patut ada Broadband untuk travel tapi takat nie rasa macam tak memerlukan sangat a.k.a budget tak ado...

Tempat: Mersing,Johor
Tarikh: 25/6/2011 dan 26/6/2011
Majlis: Nikah, Malam Berinai, Bersanding dan Outdoor

Hari jumaat lepas balik kerja mima terus je balik rumah dan bersiap-siap coz fariz nak menjemput dan dah plan nak bertolak ke johor hari jumaat malam jugak sebab nye takut esok nye event nikah tak sempat sampai...dan kugagah kan juga heeeee takut jugak kalau jadi pape yer lah malam pulak tue...

Kitorang singgah makan di rnr seremban...kat situ lak orang ramai gile...tapi tunggu jugak tempat duduk yang kosong coz mima lapar... dah dapat tempat tue ade sorang pakcik dengan dua orang budak duk semeja ngan kitaorang..ermm tak kesah lah coz orang pun ramai.... pakcik tue dok cakap kat budak tue.. "makan kul bpe" orang tu tanya ape" " kate nie adik"..alahaiiii dalam ati aku sah la budak nie dari sindeket ape ntah....kesiannnn budak tu makan roti je... :( dan teringat kat anak buah mima.... kalau umur dorang ni tgah syok main game.....

ktorang teruskan pejalanan ke johor.... semua ok sampai satu jalan tue langsung xde lampu kiri kanan..cuak denn dah le rabun malam..sah sah lah mima membuntangkn mata tuk tengok depan tapi hampeh...selekoh bukan men banyak pulak tue...untuk menghilangkan rasa takut.bnyanyi2 lah dalam keta....

Nikah
Warna tema: Putih

Majlis nikah berlangsung pada belah petang di kampung teglu,mersing johor.....memang kawasan sebelah pantai..sangat lah cantik view.... wedding kali nie tak de lah pelik sangat sebab nye dah penah datang wedding belah johor so tak de lah batak sangat his time....

Malam Berinai

Warna tema: merah [tema jawa]

tak de story coz x pegi....hahaha membuta -_-

Bersanding

Warna tema: pink and purple

Majlis bersanding macam biasa diorang dah start makeup dalam pukul 9 lebih kalau tak silap... tapi kitorang sampai awal dan sempat borak-borak dengan orang kampung...cewahhh kunun mesra alam kan.... majlis berlangsung macam yang dirancangkan.... macam biasa kalau negeri johor dorang kan ade tol to tol tuk sampai ke pengantin perempuan.. gasak kau!

Outdoor
Warna tema: White dress & taxedo

Time outdoor pulak mima and fariz dah tengok-tengok dan jeling-jeling kawasan sekitar sebelm sampai ke rumah pengantin...lokasi tepi laut je...memang view cantik dan semulajadi...sampai panjat pokok bagai fariz..cuak mima kat bawah.huhuhu outdoor was happy coz team zaiman bridal pun join jadi senang kitorang nye keje....bab memposses kan pengantin... J ambik peranan terbaik..huhuhu :)

Selesai semua nye kitorang g melepak di brother joe.lokasi kedai pun tepi laut...

okeh the end credit to

Makeup : Jeffry Khalid
Bridal: Zaiman Bridal,Johor Bharu
Photographer: Fariz Muhazir

tata

Comments

Popular Posts