Tutorial Video - converter file

Hye semua,

Pernah tak korang ade masalah macam mima? bila video yang di shoot tu di save dalam file yang lain dari yang anda nak....contoh macam video save MOV tapi mima nak Avi type.....[betul ke penerangan mima nie?]

Untuk selesaikan masalah nie senang je...korang boleh lah download video converter kat internet...salah satu sofware converter...korang boleh download kat SINI...then just install kan dalam pc or ltop anda lepas tu dah boleh guna dah..... semudah 1 2 3

1. Add task = pilih file yang anda nak convert kan tu
2. Output Format = pilih format file video yang nak di ubah
3.Start = click start untuk mulakan proses penukaran format file video
bila dah habis je dia akan berbunyi....mudah sangat menda nie.nie pun just untuk trial selama sebulan...huhuhu tak pe lah menda free...pakai je dlu...
tata

p/s: lepas nie boleh lah edit video event baiti & danial

Comments

Popular Posts