Anda perlu kreatif untuk jadi Videography

Hye semua,

Let's sharing......heeee alahai bukan nye teror pun mima nie...tp sepengetahuan ku la kan....to becoming a gud videographer is anda perlu kreatif inovatif dan sentitif.....heheh alamai ai kan........

Yer lah sebab nak hasil kan satu karya yang akan di ingati dan berkualiti....huuuu tinggi matlamat kan? cara mima untuk penuhi semua yang di atas adelah dengan perbanyak kan riview video orang lain...jangan sesekali anggap kita punya video adelah yang terbaik sampai tak mo review video orang lain..hihihi tu SYOK SENDIRI namanye....kikikiki

memandangkan opsyen mima nie more to wedding...mima slalu tengok video CST...sape tak kenal cst production dalam malaysia nie?? memang tak de internet le tu kalau tak tahu kan......

ape yang kita dapat dari tengok video orang lain adelah.....

  • Tahu movement camera mcm mne....
  • akan dapat idea
  • Tahu pemilihan lagu
  • komposisi
  • jalan cerita
  • motif
  • fokus
ish banyak menda baik...even lah video yang korang tengok tu tak seberape lah kan...tapi sekurangnya bukak mata dan hati untuk hasilkan lebih baik

setakat nie je entry kali ni

p/s: video mima syok sendiri x? korang tulung la komen...nanti mima kan buat perubahan untuk menjadi lebih baik....do support me ye :)

see yeah till next entry
tata

Comments

Popular Posts