Photographer wanna be - part 3

Hye korang,

idola? disebabkan bidang photography nie ada banyak cabangnye so mesti setiap ape cabang yang di pilih tu ada idola korang yang tersendiri..kalau tak tahu find it one  lah....cara nye dengan nilai hasil kerja PRO PRO.....MENILAI hasil kerja orang bukan bererti kita PRO tapi ikut rasa dan minat kita nak gambar yang macam mne....

Selalunya mima hanya akan searching kat goolgle tengok gambar-gambar overseas...colour gambar dorang nampak mewah...ade banyak gambar mima save untuk review dorang punye komposition... lets mima shared ngan korang antara PRO PRO overseas yang banyak gambar kat google...

  • Caroline Tran
  • Simply Bloom
  • Jesica clair
  • Green Shoes [kalau tak silap lah] - gambar dorang pun best
Kalau yang dalam m'sia pulak korang mesti lah kenal
  • Saiful Nang
Tapi yang mima sangat minat is artwork [yang mima kenal lah ye]
Fariz muhazir [Fantastic Moment Studio]
Rashidah ahmad [Look It Love]
&
Yang last skali mima suke suke suke tengok is
Qayyum Saberon [qayyum studio]

Kenapa sy suka gambar mereka...why why? meyh bg rumusan sikit lah ye...
FM - gambar -gambar yang buat orang rasa nak kawin 2 3 or 4....hahaha btul lah gambar awak ade jiwa..

RA - gambar - gambar yang sangat sweet untuk dilihat

QS - Gambar2 yang unik dan yang tak tercapai akal ku...huuuu

hehehe sorry lah kalau salah bagi rumusan.dalam industri fotografi ni terlalu lah banyak fotographer dan setiap hari ada lah fotographer baru tapi yang membezakan setiap fotographer adalah hasil seni mereka.."ADA MATA, ADA HATI" jadi anda nilaikan lah sendiri..[macam pantun pulek]

see yeah till next entry


Comments

Popular Posts