Sekeping photo seribu makna

Hye korang,

Bidang photography sangat-sangat diminati zaman sekarang.... mungkin dimata orang lain bidang ni nampak mudah dan glamour tapi hakikatnya...[bukan niat memburukkan]

"Bagi orang lain nampak kami pelik tapi hakikatnya, inilah kepuasan" - satu ayat yang mima dengar dari program majalah 3

kata-kata ni memang sangat2 sesuai untuk menerangkan apa yang kami rasa. sebab kadang-kadang mima tengok FM duk tongang terbalik nak shoot gambar orang [sebelum mima ade camera] tapi lepas mima ada satu.. banyak perkara yang mima belajar...

Kepuasan nye datang bila orang lain bagi pendapat dan komen tentang gambar yang dah ditangkap yang pastinya bila customer sendiri sangat-sangat berpuas hati.hasil yang diberikan...buka lah nak sangat puji-puji plastik [WOW, NICE, I LIKE di facebook]

Ada banyak cabang dalam bidang photography dan mima lebih cenderung ke arah wedding n family photography sebab FM pun lebih ke arah wedding....kire sekali jalan le tuh...hehehe

Cabaran dalam wedding photogs???
  • Bila terpaksa cover lah job dari pagi ke malam
  • pergi tempat jauh :( [masalah nye penat tp pengalaman yang dapat its best!]
  • jumpa dengan bermacam-macam ragam orang..
Rasa banyak lagi tapi nie je lah paling kerap sangat sekarang....hahaha [sangat jujur kn?] to FM if baca...sy bukan nak merungut just to shared dengan orang lain..sy masih baru dalam bidang nie.ape pun dugaan yang saya tepuh kn jd sy lebih kuat akan datang..."kalau bukan sekarang, bila lagi??" ni yang sy minat.........

thanks support sy....

untuk yang lain sokongan anda, penguat semangat sy...tq tq

see yeahh till next entry

Comments

Popular Posts