Donut: Same Things Different Price :)

Hye korang,
Assalamualaikum

Kebelakangan ni naik level demand..nak lepak starbuck je...huhu bukan ape sebab dapat tebus 2 air kat sana... "free" katekan so tak boleh lepaskan peluang keemasan... dah free air mesti lah tambah sesuatu untuk kudapan...
Donut, yeay.... yang sebenarnya first time la nak makan kat starbuck ni. time belajar n bekerja dulu jangan kata nak masuk pun i segan... bukan apa rasa macam tak berbaloi je 2 orang punye minuman dah sampai 20++ macam #$%*((())& je rasa.......

Al-kisah nya, benda sama je kalau kita beli kat tempat lain. Tapi why masih ada yang sanggup bayar lebih untuk STARBUCK? Branding power?

KEBERSIHAN! yeay.... kebersihan dijamin setakad ni, dan DONUT lembut lain macam....bila mima makan dan sambil berfikir. sebab ni lah orang masih beli walaupun mahai nak mampuih utk seketul donut rm3++ seketul okeh..... kalau beli kat kedai2 rm1 dah dapat 3ketul....hahaha boleh dapat 6ketul di kedai kedai biasa....amboi....

**Tiada Niat Belagak* bila mima pikir pikir.....THAT why la....... [masuk bab photography].......

Untuk tempoh sekarang ni yang photography tumbuh bak cendawan,dan mati bak cendawan jugak....masih mampu ke untuk FMS bertahan? masih ade lagi ke nak hire FMS? dengan pakej macam makin mengarut mima rasa....DAN positif thingking......

Photography jugak macam Donut, walaupun ada pelbagai harga tapi benda tetap sama cuma yang bezanya dari rasa :)

Jadi kalau ada pelbagai photographer bermakna pelbagai rasa lah yang ado. jadi terpulang kuasa membeli kat pengguna....kalau nak donut yang lembut dan berkualiti pandai pandai lah pilih kedai yang terbaik untuk dapatkannya.....nampak double meaning??

^tq sudi baca

Comments

Popular Posts