Tips: Prop yang sesuai untuk sesi photography

Hye korang,
Assalamualaikum

Setiap session photography pre wedding/post wedding FMS kebanyakkannya banyak menggunakan props. selalunya bila tengok props props ni dalam gambar nampak sweet je kannn. banyak benda yang kita kena research untuk penggunaan props.bukan kita saja-saja guna semua barang yang kita ada.

Firstly is KONSEP,
ye, pemilihan konsep yang pertama sekali yang korang kena pilih. sebab dari konsep akan bawak kepada pemilihan baju & kepada props yang akan digunakan. Kebanyakkan yang mima tengok ramai sekarang ni guna kipas warna warni..... kipas tu memang tomei tapiiiiiiiii korang kena paham kalau tak kena gaya pun tetap jd xsesuaiiiiii gitu..

Konsep yang FMS pernah buat

  • Picnic
  • Trash The Dress
  • Red roses
  • Vintage
  • Travel
  • Fun Fair
dan ade banyak lagi yang mima tak ingat.

Bila korang dah tahu konsep lepas tu gunakan kemudahan google.com bahagian image untuk reseach serba sedikit tentang konsep yang dah dipilih. 

memang kalau overseas tu kadang props dorang memang hebat gile.tapi korang jugak boleh buat dan tukar sedikit mengikut apa yang korang ada dan ape yang boleh beli untuk tambah-tambah.

BAJU pun main peranan penting untuk session photography. jangan lah pakai baju sama dengan pasangan. i means baju corak sama. nampak pelik la...tau korang sehati dan sejiwa tp please try pakai baju yang sesuai untuk gender masing-masing...kan itu lebih sweeet... paling tak pun kalau korang pakai baju putih n jeans pun dah boleh jadi sweet tau.

red roses concept
Tips prop : 1. pilih konsep yang anda nak buat
2. Buat research sikit [google.com] 
3. Beli atau buat props 
4. Cari baju yang sesuai untuk sesi photography

Cuba dulu baru tahu
^Tq sudi baca



Comments

Popular Posts