#1 Cooking Husband : Sadin Sambal

Hye korang,
Assalamualaikum

Dulu masa belum lagi kenal FM mima slalu cakap nak suami yang pandai masak, orang melaka & penyayang.... huhuhu kadang ape yang kt nak tu kt kena selalu cakap..... so mulut dah termasin sendiri dan dapat.... Yeay

Bab masak memang la mima out........terhegeh-hegeh..sekarang pun masih belajar lagi untuk masak memasak..belajar dengan husband sendiri tak ada lah segan sangat kan :)

Mungkin ramai cakap, ntahpape dan lupe tanggungjawap as isteri...... mima sedang belajar... bukan nye tak nak belajar langsung kannnnnnn.....

ni nak share SADIN SAMBAL my husband way

Bahan-bahanye:
1. Sadin ayam brand (tang ni tak kesah pun brand ape)
2. Bawang besar dihiris
3. bawang putih dihiris
4. Halia dihiris
5. Air asam jawa
6. Gula
7. Garam
8. Ajinamoto
9. Cili kering (blender + belacan skit)

Cara memasak:
1. Tumis bawang merah + bawang putih + halia di tumis
2. letak cili kering ( masak sehingga terbersin klu tak tengok cili mcm berbiji2)
4. masukkan sadin
5. garam + gula + air asam + ajinamoto

dannnnnnnnnn SIAP!

sadin ni memang semua orang tau masak tapi ni cara sadin masakkan FM. sebab kalau mak mima masak stype lain pulak....... tapi tak kesah sekarang ni FM yg makan.... hehehe

^Tq sudi baca


Comments

Popular Posts