#1 Housewife

Hye korang,
Assalamualaikum...

To FM, ahaks..... Sape suh kawin dengan orang muda yg serba kekurangan ni...... Makkkkkkkk help me...

Bukan mudah kan, bila masa bercinta dulu dgn after kawin banyak kot menda yang tak sama...

1. Masak
Bab ni mima paling paling failed, FM pulak pandai masak. Cakap je nak makan ape mesti dia pandai masak... Kadang jeles dgn FM.. What should i do? Kalau nak masak pun tak tau nak mula dari mana...... (tapi tak boleh putus asa) mima kna bljar masak sikit2....

2.Kemas Mengemas
Ahhh menda ni senang, kemas je macam selalu. Tapi lepas kawin keje mengemas tu kna banyak sikit la sebab ade tukang sepah...sebagai anak bongsu....sape je nk sepah rumah tu kecuali diri ini kan...

3.Basuh kain
Ahaaaaaa dan kuantiti membasuh jadi makin banyak.....owh my! Kadang rse nak pakai buang je...hahaha tapi kena la membasuh jugak. Baju pulak makin menimbun sampai tak muat almari.....Ni baru berdua mima mima mima

4.Iron baju
Iron baju FM utk keje dah jadi benda wajib, tapi ari tu cakap nak iron sendiri.....(harapan je lah)

Takad ni je dulu list perubahan after kawin, kadangbanyak je FM complain...dan rasa nak menangis je... tapi kt amik yang positif untuk perubahan akan datang... Ye saya akan belajar mana yang kurang...

To all new wed, jom kt share2 ape patut buat after wedding...kt tak ada panduan langsung...

Orait,tq sudi baca^

Comments

Bui Junaidi said…
KAK BUI NI DH NK 13 TAHUN KAWEN,STILL FAIL BAB MEMASAK..HEHEHE
cikmima said…
hehehe...ye ke...
si FM ni pulak rajin memasak so tgah belajar ngan dia :)

Popular Posts