Pengalaman untuk trimester pertama

Hye,
Assalamualaikum...
masa ni 6 week pregnant

nk share jugak even dah banyak orang share... untuk rujukan peribadi jugak.. yer la first time rasa mengandung...

untuk trimester pertama, normaly akan rasa lemah gemalai sangat..... rsa malaih nak mampuih..hehehehe.....

mima start tau prengnant masa 6week.. time tu gatal je nk beli UTP untuk checked... tapi tak sangka pulak double line keluar... terus jd keras..biar betul nihhhhhhh..... masa awal-awal kawin ari tu memang dah cakap sesiap kalau ade rezeki ade la. sebab tak nak mengharap sangat...Alhamdullilah rezeki tu dapat awal... walaupun tak se awal orang lain tu...

Bila dah start tau tu badan terus mengada...itu tak nak buat..ini tak nak buat... bluwekkkkk ( start mengada da ni)

Lepas tu pegi klinik la untuk confirmation sebetul-betulnye kan.... dan yesss doc cakap ye ade. lepas tu dia pesan jangan mengharap sangat sebab masih baru...wokeh baik!

Orang paling excited FM la.... habis semua orang dia nak bagi tau... kadang marah jugak sebab masih baru. "kalau rezeki ni untuk kita, insyallah selamat sampai lahir" kt doa yang baik-baik.....

untuk week 6 - week 13
*rasa lemah dan tak bermaya. nak pegi memana pun tak nak. kalau boleh nak duk rumah je.
*kerja dapur haaa lagi la malas nak sentuh
*makan pulak susah tak tau nak masuk ape sebab. bila masuk keluar balik.
*nakkkkkk mak sangat
*nak perhatiann
*nak duduk kampung


masa minggu lemah gemalai ni banyak rasa keinsafan la..ye la kita masa sekolah banyak lawan cakap mak...hehehe maap mak ampun...... dengan FM pun selalu mintak maaf, mintak ringan kan sikit dugaan mengandung ni...

Tapi masuk 14week ni alhamdullilah, makin ok. mima ambik jus delima setiap pagi. rasa masam-masam skit tapi sedap...bila makan jus delima ni rasa muntah pun kurang sikit. badan rasa better sebab makan pun tak susah sangat da.

Comments

muncitzzz =) said…
beb kt mne nk cari jus delima tu eh
cikmima said…
try cari kat facebook ade org jual x silap. aku pun org bagi...hiiiii

Popular Posts