waktu susu(makan) baby firash

Assalamualaikum,

nak cerita ni perubahan waktu tido da start berubah dari masa selepas bersalin. lepas firash ada waktu malam bukan masa untuk mimpi indah.. huhihuhi

ada masa dia buat bunyi like 'hik erkk' macam mengeliat or orang tua banyak sebut 'teran daging', ada masa baby firash menangis.... dan kita terus terjaga. makin peka dengan bunyi

setakat ni waktu susu baby dah boleh agak nk kna bangun time bila.

12am
4am
6am

bukan la tepat time tu tp lebih kurang... kadang kalau baby firash x bangun pun kita sumbat jugak susu coz boleh la dia teruskan tidur dia.

yang masealah nye omak eh ni... dah bangun pastu nak tido balik mesti take time.. pastu nk kna bangun balik... susu time!

selalunya yang jadi mangsa buat susu, daddy FM la.... dalam masa nak tunggu susu tu pujuk2 dulu sihero kecik firash tu bersabaq sikit ye baby....

waktu siang pulak
mima xde masalah sebab baby firash. nangis pastu bagi susu pastu tidoq... or dia poo poo kt bersihkan bagi susu dia sambung mimpi indah dia..

setakat ni jaga baby firash oklah dia tak meragam sangat macam faham yang mummy dia xde pengalaman lagi nak jaga baby kecik.

p/s: baru lepas bg susu firash, n baru ada masa nak  tulis2...

Comments

Popular Posts