Saya Mummy Yang Bekerja Dari Rumah

hi,
sibambam cikebom cikebom suke nawwww
Mima start terpikir nak berenti kerja lepas bertunang dengan FM, sebab masa tu dah start tolong dia design album client dia kadang tido pukul 3pagi nak kejar dateline *almaklum kerja last minute* huhu.. pastu cerewet pulak orang tua tu. kita dah siapkan dia complain pulak lagi pastu nak layan client complain lagi... pengsan la macam ni

Bukan senang sebenarnya nak start bekerja dari rumah. Banyak benefit masa bekerja yang terpaksa dilepaskan. Gaji tetap tiap bulan pun kena *bai bai* Tapi alhamdulillah ada je punca rezeki lain yang datang sebab sekarang mima buat biznes by online. lebih kepada printing item

Selalu mima cakap kat diri sendiri yang "kalau nak lebih kita kena lah buat kerja lebih" sebab walaupun kerja sendiri mima tetap ada expenses yang tiap bulan nak kena bayar. kira punya kira dalam RM1000 jugak kena ada untuk bayar itu ini *ni keperluan sendiri ye*

Kerja dari rumah ni yang bestnya dapat tengok byash membesar depan mata, masa pun kita boleh decide sendiri nak buat itu ini. semua keputusan kita yang decide sendiri. nak tongang terbalik pun boleh cuma kerja rumah kena la kemas rapi sebelum FM balik kerja...

Sekarang ni baru ade satu askar, bulan 5 nanti tambah lagi satu askar hihihi harap mampu la nak handle dua orang budak dan bizness dan rumah lagi kan. Nasib byash jenis tak banyak kerenah sangat. dia boleh main mainan dia sesorang dan tengok youtube *simple leaning la, barney l, abc la*cukup time susu, cukup time tido...

askar satu
ok lah byash pun dah bangun tido.. masa untuk mandi dan bagi makan..

^thanks sudi baca

Comments

eima said…
goodluck ...
jd surirumah dan handle bisnes adalah lebih hebat dr kerja di opis ... kami tak mampu nk HW sepenuh masa ... dok hari cuti saje pun mmg penat gile dah

Popular Posts