Tutorial : Brooch Bunga / Flower Felt Brooch

Hi

Kali ni nak share cara buat Felt Badge sendiri. Memadang kan ada orang whatapps mima dan tanya cara nak buat felt badge ni.

"Felt tu sejenis ape ye?

Felt badge ni korang boleh buat sebagai bunga penanggah kat wedding atau event. jadi kalau tak rajin nak buat boleh terus tempah dengan mima disini 


Kat sini mima share cara untuk korang buat sendiri felt badge button ni

Step 1
Potong felt polyester yang korang beli secara meter
Panjang : 15cm
lebar : 10cm

Step 2
Pakai gam pistol tu lipat dua dan gunting garisan lurus macam gambar di atas

Step 3
Gam bahagian hujung felt
kemudian gulung sampai jadi bunga macam contoh gambar

Step 4
Gam Pin Bulat dibahagisan belakang. Pin bulat boleh beli di sini >>> YourDiyHouse
kita selalu beli kat sini dan service agak cepat dan selalu dapat free gift

Step 5
Last skali letak label di bahagian depan. untuk label ni mima print atas kertas keras.
kalau nak order label je dengan mima pun boleh. kita terima tempahan.*hehehe*

Hah senang je kan cara untuk buat bunga penanggah ni. kalau korang kreatif lagi boleh je buat penambah baikkan lagi. Tambah manik ke kannnn... mana nak tau minat orang ni masing-masing. Untuk yang whataps mima tanya macam mana nak buat. harap ini dapat membantu anda.

Thanks sudi baca

Comments

Popular Posts