HMFD, sila pergi main jauh jauh

Hye korang,

klinik 24jam
Memang setiap hari rutin budak - budak ni bangun pagi dorang kena mandi. Bila mandi memang wajib gosok gigi(kalau mamy ingat) tapi dorang dah terbiasa kan, masuk toilet memang cari berus gigi terus.

Bila mima nak gosok gigi tu suh farrel bukak mulut dikkkkkk, brush ur teeth. kedudukan mima tinggi sikit jadi farrel memang kena dongak sambil bukak mulut. Ahhhh sudah ape benda pulak tu? ULSER! kecik kecik dan banyak kat langit-langit. Check kat  byash ahhh sudah pun ada

Terus jerit FM suh bangun bawak kids pegi klinik, memandang kan ahad 2 klinik yang selalu ktorang pergi tutup. Terus bawak ke klinik 24jam. Jumpa je doc tunjuk ulser,pastu baru perasaan yang ade biji2 kat tangan kaki farrel. Rasa macam JAHATNYA MUMMY macam mana boleh tak perasaan anak sakit, UWAAAAA.........

So doc bagi ubat demam/tahan sakit, ubat sapu ulser, krim sapu luar.Bertabah la ye anak - anak KUARANTIN!


Yang masalahnya sekarang ni firash jenis pilih makan, yang lembik2 tak suka makan. Memang mima kena paksa dia makan kalau tak dia tutup rapat mulut tu aishhhhh la anak

HMFD noted:
  • Mula untuk jaga kebersihan dari buat susu, poo poo & makan
  • Minum Air banyak
  • Buatkan sup ayam
Lepastu ada orang share kat mima kalau nak bg kurang sakit ulser boleh cari "ALOCLAIR PLUS SPRAY" . mima dah whatsapp FM mintak dia belikan. Kena pantau kids pulak sekarang ni, Harap sakit tak lama

Alhamdullilah lepas 2-3 hari ulser makin surut, yang byash di kena teruk sikit kat lidah ada 5 ulser. Bebebrapa hari jugak la dia tak nak cakap ngan mummy uuuu.... susu pun mima kna pegang hanger acah2 nak pukul kalau tak memang dia gerun nak masuk apa-apa dalam mulut dia tuh



Farrel sehat dulu, nyummy nyummy

^Tq sudi baca

Comments

Popular Posts