Penat nak berniaga!

Assalamualaikum,

Sungguh la orang kata berniaga ni bukan mudah. kena SANGGUP AMBIK RISIKO, banyak dah business kecil-kecilan mima. dari buat printing,lepas tu jual badge, jual fridge magnet. Jual sambal lagi, jual tudung, anak tudung. Lepas tu tetiba beralih arah tolong mertua potong kain sekejap. Memandang kan tender jadi tempahan turun naik bila dah stop sekejap terus malas melanda nak potong kain balik. sudahnya diri sendiri murung sebab tak ada duit sendiri.

Kebetulan FM start minat memancing jadi kita pun ikut la dia. Ye la dah dapat tittle suri rumah tangga yang jenis tak buat apa. IM SO BORING! kereta dah ade, lesen dah ade, kerja tak da. Mintak FM kerja jadi runner dia. Setakat jadi runner berapa sangat dapat upah. lepas tu Firash Farrel ajak pegi kedai. Upah dapat pun selesai. hahahaha

Nak dijadikan cerita biasa la budak naik kereta memang makan macam-macam. Aha rasanya tugas mima masa tu TERNAK LIPAS DALAM KERETA. Malam kalau nak masuk kereta siap nampak dia berlari-lari dua tiga ekor. Ewahhh bahagia nampak?tuan punye kereta dah rasa menikam nikam kalbu dah satu hal sebab geli.


Ikut FM pergi memancing minggu tu, pegi breakfast dekat satu kedai ni.kedai tepi jalan biasa je la.Dah siap makan ape semua dah siap bayar. Pastu farrel buat perangai tak nak naik kereta. dia duk tengok ape yang ralit kat situ PASTU mima pun terpandang "PROF REPEL-LAH!" terbayang lipas dalam kereta terus amik satu. Ade beberapa jenis jugak kat situ tapi mima terus ambik yang ni sebab dia jenis terus guna. tak payah nak bancuh ke. kalih botol lain ka

Balik je dari memancing tu mima terus spray-spray, bau wangi kita spray banyak sikit. dia tulis tak da racun kita sembur sembur. dalam kereta FM pun kita sembur.

Esok tu mima masuk kereta fuhhhhh macam menuai hasil. terus kumpul satu tempat ambik gambar hantar kat FM. ape benda ni? bagus gila benda ni spray-spray je mati lipas-lipas yang dah kita ternak, kita bela, kita bagi makan selama ni. Hahahahaha
ni hasil dalam kereta mima

Peel mima satu benda tu bagus, kepala otak ligat ni kalau niaga ni confirm boom. terus search search search jumpa satu page ni. bila mima tanya jagi agent dia kata tak buat lagi agent. sebotol RM25. kita pikir balik kalau 25, postage lagi? baik pegi kedai makcik tepi jalan tu borong ngan dia. TAPI kalau dia jual 17.00 sebotol MESTI ade harga lagi MURAH.

Jumpa lagi satu page moshlab. Dah PM tapi nak tunggu reply lambat sikit. Kali ni dia bg harga. ade harga agent. seminggu dua mima peram dulu. duk tanya betul ke nak buat jual ni?modal tak da. i memganggur. tak pandai meniaga. berilah daku pertunjuk gitu.Bincang ngan FM mintak dia tolong sama-sama la biz ni.

FM suh order 5 botol. sampai je 5 botol dia terus jual promote kat ofismate. Dia pos pulak kat FB,terus msg balik moshlab tambah 20 botol lagi. esoknya msg lagi moshlab tambah 40botol. Alhamdullilah laju. Bila start orang dah bagi feedback dan ade a few yang yakin dorang jadi agent mima

Yeay. kita topup 40 40 40 udahnya Bapak mima bagi modal kita topup jadi stokis, ye STOKIS terus. Barang baik ni. hehehehe.... Thanks bapak bagi adik modal nanti adik bayar balik sesikit tiap bulan ye. IM PROMISE.

Alhamdullilah mne yang nak jadi agent mima area kuala lumpur/selangor boleh roger mima terus  tekan link ni >> http://sprayserangga.wasap.my/

Comments

Popular Posts