Travel 2017 | Campsite Pantai Sri Purnama, Port Dickson

Assalamulaikum,


Minggu lepas kitorang memang dah beli barang camping ni tapi tak plan nak kemana-mana lagi sebab kan sekarang kan masih dalam bulan ramadhan jadinya aktiviti yang meletihkan ni kita hold la sementara. TAPI bila pekerja selangor dapat cuti sebab Nuzul Quran, jadinya kita pun unplan terus terjah PD walaupun tak tau lagi mana nak pacak khemah ni hah

Pagi-pagi bangun kemas rumah dulu, dalam duk kemas ni ,konon-konon duk kemas barang nak "camping" sekali padahal tempat dan tujuan pun masih blur. kejap-kejap tanya FM nak pegi ke x.nak ke x? ok x?

FM kata kalau awk nak jom je la. Siap mengemas terus bawak beg turun tunggu kat kereta. Dan terus bergerak ke PD. Sampai je PD mima pun cari la tempat yang kaklong mima bagitau sebab dia pernah "camping" jugak kat PD ni. Malangnya tempat yang dibagitau tak jumpa. Next plan kita try google dan pegi tengok tepi-tepi pantai mana yang ade campsite

OK! kita jumpa satu campsite di Pantai Sri Purnama,

Kebetulan masa kitaorang sampai tuorang yang jaga tempat tu ada situ, FM terus deal tapi katanya malam ni kitaorang satu family je la yang ada pun. heeeeeeee ok je la pakcik asal boleh nk berkhemah.

Harga:
Satu kepala RM6
Pondok (plug+lampu) RM30

Kemudahan:
Tandas (so-so janji ada la tandas)
Surau
Ada kedai makan (tapi masa kita datang kedai tu tutup)

Lepas deal kita keluar balik cari makanan berbuka sementara pakcik tu nak kemas mengemas. Balik je dari Beli barang terus setup khemah. Kids tak sabar nak main pasir. Jadi mima bawak dorang turun main pasir kejap.FM "whatsapp" inform yang dia tak boleh nak pasang khemah sesorang jadi semua naik ke pondok balik. tak berani nak tinggal budak-budak ni main pasir sendiri.

Siap pasang khemah, bawak kids mandi kat tandas. Lepas tu prepare barang berbuka. Time magrib pun ada je yang mandi - mandi kat pantai tu. start pukul 8pm dah tingal kitorang satu family je. tak da apa nak buat. FM masak maggie. Kids main-main. Kul 10-11pm kitorang dah duduk dalam khemah je.

Benda first time camping cani satu family, selalu duk hotel dah siap aircorn. Kids menangis2 panas. hahahahaha lenguh tangan mima duk mengipas.Kipas-kipas sampai tertidur. Jadi untuk next "camping" jangan lupa bawak kipas ye

Esoknya, bawak kids mandi pantai dan main pasir. dorang dah letih cakap nak balik. terus naik mandi-mandi kemas barang untuk pulang ke sarang

sekian,
tq sudi baca


Comments

Popular Posts