Bapak Pergi Bertemu Sang Pencipta

Assalamualaikum,

"Setiap yang hidup pastikan mati" ye mima perlu redho. Redho untuk terima kenyataan mulai hari ni tak da lagi bapak dalam hidup mima. maksudnya "mummy ni anak yatim ke d?" tetibe terkeluar soalan cepu mas kat fm.

Pagi tu, kakak call nangis-nangis "kenapa semua orang tak angkat phone, bapak dah tak da", terus mima pun macam histeria mengigil nangis dan mencari-cari phone number fm. Tiba-tiba benda yang biasa buat jadi hilang dalam ingatan. Call Fm tak dapat terus call mak mertua


Memang cadangnya malam tu memang kitaorang satu family nak balik kampung. sebab hari jumaat. Bapak pergi hari jumaat. pak kenapa bapak tak tunggu adik? serba serbi soalan dalam kepala otak. Hmmm hakikatnya "tak cepat,tak lambat"

Fm sampai dari tempat kerja mima pun dah siap dengan anak-anak,terus gerak balik ke kuala pilah. Dalam perjalanan duk terpikir kronologi dari bapak sakit. Pak, kali ni adik balik bapak dah tak da..monolog lagi dalam otak.

Pak bapak pergi dengan tenang ya, dari bapak terus sakit.


17hb Januari 2018
Mimpi Bapak, mungkin rindu? Al-fatihah untuk bapak

24hb Februari 2018
Mimpi Bapak, Rinduuuuuuuuuuuuuuuuu

Kalau ada yang baca post ni, sedekah kan al-fatihah untuk bapak mima ye,
Ab Razak Bin Ab Rasip
11 November 1952 - 24 November 2017


Comments

Popular Posts